Zpracování bílé rýže
Věděli jste, že ze 100 kg sklizené rýže je po zpracování cca 60 kg rýže bílé?
![](/assets/img/about/1-1.png)
![](/assets/img/about/1-2.png)
![](/assets/img/about/1-3.png)
Odrůdy rýže
Věděli jste, že na světě se pěstuje více než 40 000 odrůd rýže?
![Odrůdy rýže](/assets/img/about/2-1.jpg)
Délka zrna
Věděli jste, že podle délky zrna se klasifikuje na dlouhozrnnou, střednězrnnou a kulatozrnnou?
![Délka zrna](/assets/img/about/3.png)
Parboiled rýže
Věděli jste, že parboiled rýže není samostatný druh rýže, ale způsob jejího zpracování? Zrna parboiled rýže se před oloupáním namáčí a zpracovávají vysokotlakou parou. Díky tomu rýže získá svou typickou nahnědlou barvu a při vaření se nelepí.
![Parboiled rýže](/assets/img/about/4.png)