Vitana a.s.
Bulgur s opečenými kousky marinovaného lososa
-

Bulgur s opečenými kousky marinovaného lososa

Losos filet
600 g
Bulgur Vitana
500 g
Vývar zeleninový
0,5 l
Olej olivový
Sůl
100 g
Cukr krystal
100 g
Pomeranč
1 ks
Celer řapíkatý
2 stonky
Petrželka listová
hrst

PŘÍPRAVA RECEPTU

Sůl, cukr a pomeranč rozmixujeme. Touto směsí potřeme lososa a necháme marinovat asi 3 hodiny.

Pak jej důkladně opláchneme a nakrájíme na jednotlivé porce.

Zprudka opečeme z jedné strany (asi do poloviny) a druhou stranu necháme neopečenou. Bulgur lehce opečeme na oleji a zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme vařit.

Na pánvi opečeme nakrájený řapíkatý celer a přidáme uvařený bulgur. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.