Vitana a.s.
Salát z barevné čočky s římským salátem, zakysaná smetana s majoránkou
30 minut

Salát z barevné čočky s římským salátem, zakysaná smetana s majoránkou

Čočka červená Vitana
100 g
Čočka velkozrnná Vitana
200 g
Čočka černá beluga Vitana
100 g
Olej olivový
Sůl
Salát římský
500 g
Smetana zakysaná
1 kelímek
Majoránka sušená Vitana
Víno bílé
1 l

PŘÍPRAVA RECEPTU

Klasickou velkozrnnou čočku předem namočíme na 30 minut. Čočku uvaříme (každou zvlášť) v bílém víně a ochutíme solí. Pro zachování krásně křupavé konzistence je potřeba červenou čočku vařit maximálně 2 minuty, černou čočku cca 10 minut!

Po vystydnutí smícháme čočku dohromady s olivovým olejem. Nasekáme římský salát a vše promícháme. Zakysanou smetanu okořeníme majoránkou a podáváme se salátem.