Vitana a.s.
Vepřová kotleta “sous vide“ fazolové ragú s drcenými tomaty
-

Vepřová kotleta “sous vide“ fazolové ragú s drcenými tomaty

Vepřová kotleta
600 g
Sůl
Olej olivový
Fazole bílé Vitana
400 g
Rajčata drcená
200 g
Mini rajčátka čerstvá
100 g
Bazalka čerstvá
hrst
Cibule
1 větší
Máslo
50 g
Vývar zeleninový
1 l

PŘÍPRAVA RECEPTU

Vepřovou kotletu opečeme vcelku na pánvi na oleji ze všech stran a ochutíme solí. Pak ji zabalíme do potravinářské fólie (nebo do vakuového pytle) a utáhneme. Takto připravené maso dáme do vodní lázně na cca 2 hodiny při 68 °C. Pak kotletu ještě opečeme na pánvi ze všech stran a nakrájíme na jednotlivé porce.

Na cibuli opečeme předem namočené bílé fazole a zalijeme vývarem. Přidáme drcená rajčata a vaříme doměkka. Pak přidáme máslo a bazalku. Nakonec opečeme mini rajčátka, vmícháme k fazolím a podáváme. Můžeme doplnit bazalkovým olejem (trochu bazalky rozmixované v olivovém oleji).